segt

just nu blir det rätt lite gjort. sitter på annan ort och fixar med skolan.

så det går liiiite segt. men de är ju så länge kvar

träning på g

sitter och slö surfar på BT och väntar på att L ska somna så jag kan köra igång lite på crosstrainern. egentligen hade jag velat gå en promenad men det går ju inte. ja crosstrainern var en bra investering, även om pengarna kom ifrån bröllopskassan. hälsa ska ju endå gå i först hand. och i längden blir det ju billigare att köpa hem en sådan istället för att gå på gym varjen gång man vill använda en sådan! och visst vill man ju de. vill ju komma i form till bröllopet. lika bra att börja redan nu och hoppas på den långsam, stabil viktminskning.

lista

BRUD

Brudklänning
underkjol
trosa&bh/korsett
strumpbyxor/ strumpor
skor
vigselring
ev andra smycken
hårnålar ev smycken till håret
spray
smink
nagellack ev lösnaglar
parfym
bukett
morgongåva
brun-utan-sol
näsduk

ev väska
ev kläder till dagen efter

BRUDGUM

Kostym
skjorta
slips
underkläder
skor
manchetterknappar
hårgrejs
morgongåva
näsduk


ev blomma
ev kläder till dagen efter

L

Klänning
strumpbyxor
korg
?saker att kasta?
skor
ev smycken

VIGSELN

Rispåsar
ris
vigselhäfte
präst
kyrka

 

FESTEN

inbjudningar
(band ? papper ? färg ? pennor ? tapet ? mm)
frimärken
kuvert
festhäfte
bordsplaceringskort
lokal
dukar
servetter
tallrikar glas- champagneglas- bestick
öl
vin
champagne
sprit
whisky
servettringar
barnhörna (papper pennor mm)
Buffé
tårta
handdukar (tyg och tråd)
ev kökspersonal
ev serveringspersonal
ev bartender
ev städning
ev danslärare

ÖVRIGT
hotell 2 dagar?
ev bestmannens kostym
fotograf
hinderprövning
ändra alla namn
ev ändra/skaffa pass
bröllopsresa


En sak ...

...som blir dyr: alkoholen
...jag gör själv: Inbjudningskorten.
...jag är nöjd med: m2bs nya engagemang
...jag är orolig för: hur jag ska klara av att göra frisyren själv
...som brudgummen fixat: inget än?
...som en vän hjälper dig med: syrran som finns där och bolla idéer med
...som inte får hända: att m2b drar sig ut
...jag ska köpa nästa lön: tapeter till inbjudningarna, tror jag
...jag inte hade tänkt på: hmm...
...till som brudgummen fixat: Sina kläder, blommorna, musiken
...jag köpte väldigt tidigt: tyg till servetter och rispåsar
...som vi inte har bestämt än: oj det är nog en del!
...vi är överens om: gästlistan
...vi inte är överens om: hmm.....

och en sak jag ser fram emot: att blir gift

blanda olika personligheter

Det är lite jobbigt just nu. På ett sätt vill jag återgå till de ?gamla? bröllopet för det är ju redan ?klart?. Där är båda våra personligheter smakfullt kombinerade. M2b är väldigt humoristisk, allt behöver inte vara så seriöst alla gånger. Själv är jag lite mer romantisk och vill ha det snyggt och gärna lägga lite extra krut på sådana här tillställningar.

Jag känner att jag hade fått med båda bitarna i den förra planeringen men nu?

 

Ja låt mig bara säga att de tär väldigt svårt att blanda vinatge och humor. Så jag funderar helt enkelt på att överge vintage och övergå till att fokusera på färgen champagne /guld. Och kanske lite landet möter lyx. På ett humoristiskt sätt? Ja jag vet inte. det är svårt ibland

 



 

 


servetterna, igen

för att återgå till de där servetterna för ett litet tag...

tänkte ta med allt till mamma och lämna det där (hon bor i en annan kommun). hon har ju en symaskin och jag kommer tillbringa en del tid där över sommaren då jag ska arbeta i den kommunen.

här hemma är det lite jobbigt med de där servetterna. det är nämligen så att vi har ett barn i 1 års åldern. så man kan inte lämna någonting framme om man inte har det inom sitt synfält HELA TIDEN. inte om man vill att det ska vara helt och rent. så jag försöker passa på medan L sover

så varje gång jag ska fixa med servetterna så måste jag packa upp dem ur påsen. då är de för det mesta skrynkliga och måste strykas. så fram med bräda och strykjärn. under tiden är det bara att plocka fram sy maskinen, packa upp allt och koppla ihop skiten. sen ska de strykas innan man kan börja nåla och sy. och all förberedelse tar ju 10 min. sen ska ju allt packas ihop (= 10 min till).

det blir alltså 20 min på tjorv. så för att slippa bli irriterad på det så ska jag helt enkelt dumpa allt hos mamma och dona med det medan jag är där. här hemma kan jag ju sitta och försöka få ihop olika menyförslag. eller varför inte börja med festprogrammen?

inbjudna

gjorde upp en lista på alla vi skulle bjuda. anledningen var att jag skulle få veta hur många inbjudningskort vi behövde göra (så jag kan räkna ut hut många meter papper/tapet vi ska köpa)

passade på att räkna ut hur många barn och vuxna vi blir också. kanske kan vara bra att veta när man ska börja räkan ut hur mkt vin och öl vi ska ha

sammanlagt: 55

barn: 7

yngre: 4

eventuella: 6

vuxna: 37

 

inbjudningar:  23 st


inbjudningskorten

lite inspiration till våra inbjudningskort

image5

dukning

igår låg jag vaken och tänkte på bordsdekoration. vad fan ska man ha som bordsdekoration?

nåja, det är ett tag kvar tills dess. men mest troligt kommer de inte bli så mkt då tallrikarna, glasen och de + vinkaraffer, vattenkaraffer och nå slags saft även kommer stå på borden. så fungerar det ju inte med värsta blomsterarrangemanget.

man har fått börja tänka i helt nya banor nu. kul men lite "stressigt" när jag hade klart allt till de andra bröllopet. men samtidigt känns detta väldigt bra. det blev ju tjorv med det gamla. dåliga minnen. dessutom är det ju ett tag kvar så jag hinner nog

ring

min blivande ring? mest troligt

image4

tycker det är så fint med bara en sten. de måste ju trotts allt passa till alla tillfällen och då ska de var alite "enkelt"

tårta

lite tankar om tårtan

vill ha enskilda bakelser. sen snyggare ut och de är lättare att göra själv

image3

bilder på klänningarna

kan ju lägga ut bilder på klänningarna jag funderar på

image1

image2

kommer mest troligt bli den sista

ny årstid!

oj, vi gjorde visst en helomvändning nu. från vinter till sommar!
men det blir lättare så. med maten och allt. så slipper vi utekläder osv.

så nu är det det lite mer lantliga som gäller. lite äldre stuk på det mesta. med guld/champagne och vitt och kanske en smula svart.

oj vad bra de kändes nu!

klädproblem

just nu sitter jag här och försöker kolla upp priser på kavajer och liknande. skulle vara kul att veta hur mkt det kommer kosta i slutändan så man vet hur mkt pengar man måste spara.

m2b vill ha något i vitt och silver (vi har vintertema med vitt och silver i fokus). egentligen vill jag inte veta vad han ska ha på sig men samtidigt känns det som att jag vill vara med lite på ett hörn så där. kanske lite väl mkt kontrollbehov? haha. nej men han vill ju ha lite hjälp. dessutom verkar han inte förstå att de är skillnad på Ivrony och benvit typ! karlar ;)

har ju hittat några (enligt mig) helt ok sidor men helt ok kläder men självklart vägrar de sätta ut priserna på kläderna! hur irriterande är inte de, va? så då skulle vi behöva köra ca 1 timme för att komma till närmaste affär. jaja... de ska inte vara allt för lätt att planera bröllop.



m2b har fått hem en ny dator så han är inte allt för engagerad just nu, tyvärr. men förhoppningsvis tar han tag i klädfråga och kollar upp vad allt skulle kosta så vi kan fortsätta knopa på budgetten

svårare än jag trodde...

ja det är svårare än jag trodde att göra de där sevetterna. tur att jag har tiden på min sida! annars hade jag fått frispel. haha

svårt att de dem raka. speciellt då man syr dem dubbelt. ja, ja. bara att kämpa på. allt går i vågor. ibland orkar man och ibland orkar man inte.


just nu är jag på besök hos min mor som bor i en annan stad.
har med mig lite tyg hit som jag pillar på lite då och då. har fått klart två servetter här - så samanlagt är det hela fyra st färdiga. hel otroligt! haha

servetter

jag har börjat sy servetterna till bröllopet.
det känns bra att få pyssla med någonting. det känns som att jag verklige får göra någonting som handlar om bröllopet. det är väldigt givande för mig då detta betyder så otroligt mtk för mig!

det blir vita i bomull. det är svårare än jag todde det skulle vara. alla blir tyvärr inte lika stora men förhoppningsvis kommer skillanden inte vara så pass stor så gästerna märker av de.  

hej

Hej

 

Nu har jag äntligen skapat en blogg om bröllopsplaneringen.

Anledningen till mitt anonyma namn är att jag har så mkt hemligheter för både gästerna och m2b. Jag vill att de ska bli en del överraskningar. Dessutom är det ett tag kvar. Mindre än 2 år men mer än 1,5 år.

 

Den enda som kommer veta vem jag egentligen är kommer vara min underbar tärna som stöttat mig och lyssnat på alla mina idéer sedan innan jag ens fick en förlovningsring på mitt finger.

 

Snart kommer jag säkerligen lägga in massa bilder och tankar och funderingar och ritningar och berätta om hur det går med allt så håll utkik


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0